top of page
untitled (57 of 85) 2.jpg

Biografie

Paulien Van Overmeire is een lichte sopraan, geboren te Brussel. 

Ze behaalde cum laude het diploma Master of Arts in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Simultaan studeerde ze bij haar zangleraar, Daniel Ottevaere aan de École Normale de Musique de Paris - Alfred Cortot. Actueel volgt ze zangles bij Gabrielle Philiponet.

 

Als kind was ze al zeer geboeid door klassieke muziek en begon op haar 7de harp te spelen bij Marta Szabo. Ze behaalt haar Hogere Graadsdiploma aan de Muziekacademie van Anderlecht (Brussel), met grote onderscheiding en grootste onderscheiding voor muzikaal ensemble. Ook kreeg ze toen de speciale prijs ‘Ferdinand de Poppe’.

Tijdens haar studies slaagt ze de auditie voor de MM-Academy van De Munt (kooracademie) en neemt deel aan verschillende producties waar ze onder andere met Alain Altinoglu, Benoît Giaux, Antonello Manacorda,… samenwerkt.

 

Paulien is ook geïnteresseerd in het musiceren in kleinere ensembles en zingt in verschillende kamermuziekformaties; duo Melpomena (harp-zang/harp-harp), duo An enCHANTed FLUTE (fluit-zang), een duo met pianiste Tzvetana Gigova,... Met deze duo’s geeft ze talrijke concerten, zowel publiek als privé. 

 

Haar eerste operarol die ze interpreteert is Barbarina uit ‘Le Noze di Figaro’ van W.A. Mozart, bij het Parijse operagezelschap

‘I Giocosi’.

Vanaf dan heeft ze aan verschillende projecten deelgenomen, zoals de ‘Summer Academy of La Petite Bande’ met Marie en Sigiswald Kuijken, de rol van Phani uit ‘Les Indes Galandes’ van J.Ph. Rameau (Reg. : Luigi de Angelis, Dir. : Korneel Bernolet) bij Muziektheater Transparant VZW,...

bottom of page